Roll-upista Green Screen!

Olen pitkään pähkäillyt miten saisin pieneen kalliolaiseen yksiöön helpon ja pieneen tilaan mahtuvan green screenin. Minulla on ollut erilaisia teippi- ja puristinvirityksiä, mutta olen etsinyt jotain fiksumpaa vaihtoehtoa. Yleensä ääneen näitä asioita pähkäilen niin kerran yksi kaverini sanoi, että mikset käyttäisi vanhaa roll-uppia. Sellaisihan meillä vanhoilla poliitikoilla on mökit pullollaan. Vaimo on reissussa, niin päätin hakea vuoden 2011 eduskuntavaaleista olevan roll-uppini äitini luota Järvenpäästä Helsinkiin.

Roll-up on vain 80 cm leveä, joten se vaati levennyksen. Sitä varten kävin ostamassa luudan varren. Sain tehtyä työkalupakista löytyneillää kiristimillä melko nopeasti kiinnyttyvän systeemin, jolla luudan varsi kiinnitetään roll-upin yläosaan. Ikean Knoppa-lakana (Green Screen) kiinnittyy roll-upin päällä olevaan luudanvarteen puolestaan Clas Ohlssonilta ostetuilla pikkupuristimilla.

Valaistus on ollut pitkään myös ongelma. Olen etsinyt Ebaysta ym. erilaisia Video light kittejä, mutta en ole ollut valmis maksamaan 150-300 euroa valoista, mitkä pystyy melko halvalla tekemään itse jalkalampuilla, 5500 Kelvinin E27 kantaisilla Ledeillä ja valkaistulla leivinpaperilla.

Lamppujen asettelu on lähinnä ongelma pienessä asunnossa, jossa on huonekaluja luomassa varjoja. Tässäkin videossa näkyy jonkin verran virheitä green screenissä, mutta ne ovat melko yhdentekeviä.

Edelleenkin näiden videoiden tekemisessä kestää liian kauan. Työssäkäyvänä tavallisena kalliolaisena aloitan videon tekemisen kahdeksan aikaan ja se on valmis puoliltaöin… Ei sitä silloin kannata enää julkaista… Tai sitten kannattaa. Tänään (lauantaina) kaikki on varmaan baarissa ja minä vain kreaan kotona.